BlackBull Chiptuning & Dyno

Al meer dan 12 jaar is onze hobby: performance en dragracing.
We bouwen de meest uiteenlopende projecten en racewagens of voorzien onze klanten en vrienden van de juiste performance upgrade. Niets is ons te gek of onmogelijk. Oldskool performance – hoge compressie blokken, bigblock upgrades, lachgas inbouw, turbo’s en superchargers. That’s what we do.

Maar… BlackBull Chiptuning & Dyno
Sinds januari van 2020 en de komst van onze nieuwe garage met veel meer ruimte, hebben we geïnvesteerd in moderne techniek qua performance.
Zus(je) ‘BlackBull‘ opgezet. TheBull van Black8 – Chiptuning. Powered by APTuning software files. Zo kunnen we bij alle wagens, racewagens tot 2000pk en motoren het vermogen uitlezen en door middel van de ecu (boordcomputer) de software van de auto of motor re-mappen/herprogrammeren. En eventueel verder custom chiptunen en afstellen op onze gecertificeerde dyno vermogensbank.

Chiptuning in Amsterdam, Alkmaar, Zaandam, Heerhugowaard, Den Helder, Schagen, Hoofddorp, Hoorn of IJmuiden

Waarom mijn auto chiptunen?

Naast de vermogensupgrade gaat de auto of motor ook veel mooier en soepeler lopen en levert het ook nog eens een brandstofbesparing op! Afhankelijk van welk model en soort brandstof tot wel 12%. Met deze nieuwste techniek zijn we nu ook in staat om bijna storingen uit te kunnen lezen en te verhelpen.
Garantie op alle software! Wij chiptunen alleen binnen alle veiligheidsmarges.

Wat zijn de voordelen van chiptuning?

  • Meer koppel en pk’s
  • Minder brandstofverbruik
  • Meer souplesse
  • Meer trekkracht

“Waarom doet een fabrikant dat niet standaard zelf?” krijgen wij vaak te horen. Bijna alle moderne auto’s zijn qua vermogen geknepen. Enerzijds om op die manier aan de euro milieu eisen te kunnen voldoen, ‘sjoemel software’, anderzijds ook omdat een fabrikant niet oneindig veel verschillende motoren bouwt voor het aantal modellen en prijs klasse. En daarmee dus vaak dezelfde motoren inbouwt in verschillende modellen en deze software matig knijpt.

Bijvoorbeeld: Bij BMW worden in bijna alle 1-Series (114/116/118/120) dezelfde 2 liter turbo motor geplaatst met een vermogen tussen de 122 pk en de 232 pk, net welke type 1-serie is aangeschaft. Dus de motoren blijven hetzelfde alleen ze worden in meerdere of mindere maten geknepen.
Als een soort dwangbuis om het vermogen van je motor. Ademhalen door een rietje 🙂 Bijna elk auto merk werkt op deze manier.

BlackBull Chiptuning haalt eruit wat er eigenlijk in hoort! Daar bovenop is er nog meer dan voldoende marge op de motor en bak om nog extra te chiptunen. Uiteraard binnen alle veiligheidsmarges.

Je auto chiptunen in Amsterdam
Fiat 500 eletrisch chiptuning

Nieuwe AWD (All Wheel Drive) Dyno

Kies voor chiptuning i.c.m. dynometing of custom chiptuning on dyno.

Voor moderne auto’s is een AWD vermogensbank essentieel voor het inmeten van het vermogen. Onze dyno is tevens geschikt voor 4×4 auto’s en pickup’s. Na afloop krijg je een uitdraai van de vermogensmeting.

Wat klanten over ons zeggen

Klantervaringen

BMW chiptuning en vermogensbank in Castricum Noord Holland

Ben jij klaar voor chiptuning?

Voer onderstaand formulier in en ontvang op werkdagen binnen een uur vrijblijvend een offerte met daarin de te behalen vermogenswinst en kosten.

    Wat kost chiptuning en hoe werkt het
    Dodge Ram laten chiptunen