Importeer jouw droomauto direct uit Amerika

Op zoek naar een nieuwe pickup of muscle car? Of toch liever een klassieker? Samen vinden wij je droomauto in Amerika.

Amerika kent een enorm aanbod van moderne en klassieke auto’s. Het land staat bekend om haar liefde voor auto’s en de groep van liefhebbers is levendiger dan ooit. Nederland daarentegen kent een beperkter aanbod van Amerikaanse auto’s en veel Amerikaanse oldtimers kampen met roestproblemen. Dat maakt het importeren van een Amerikaanse auto aantrekkelijk!

 • Eigen inspecteurs in Amerika
 • Voertuigen uit roestvrije staten, echt harde auto's
 • Keuze uit een enorm aanbod van voertuigen
 • Alles van inspectie tot en met het NL kenteken geregeld onder 1 dak
Auto's op transport naar de haven

Stap 1: Amerikaanse auto of pickup zoeken in Amerika

Een nieuwe Dodge Ram bedrijfswagen, een zeldzame Dodge Charger of toch liever een stoere Chevrolet Suburban? Amerika heeft het allemaal. Met meer dan 273 miljoen voertuigen biedt de Verenigde Staten een enorm aanbod waaruit we kunnen kiezen. Gezamelijk nemen wij je wensen in kaart en gaan we actief voor je opzoek naar passend aanbod.

Waarom een auto of pickup uit Amerika importeren?

 • Groot aanbod, zowel nieuw als oldtimer
 • Meer auto voor je geld dan in NL
 • Harde roestvrije auto's
 • Luxe auto's met veel vermogen
 • Veel auto's met voornamelijk snelweg kilometers

Onze inspecteurs in Amerika hebben jarenlange ervaring en zijn tevens liefhebbers van Amerikaanse auto’s. Zij kennen de markt, weten waar ze moeten zoeken en vooral waar ze op moeten letten. Zij zullen tevens via lokale contacten zoeken naar jouw droomauto.

De auto’s die wij uit Amerika importeren komen voornamelijk uit gebieden met een woestijn klimaat. Door de extreem lage luchtvochtigheid in deze gebieden heeft roest vrijwel geen kans en zijn ook klassieke voertuigen echt hard.

Stap 2: Inspectie ter plaatse door onze inspecteurs

Door een voertuig te inspecteren krijg je inzicht in de technische staat, eventuele mankementen en zekerheid dat het papierwerk in orde is. Een inspectie is niet verplicht maar wel aanbevolen. Onze inspecteurs sleutelen zelf al jaren aan auto’s en weten waar ze op moeten letten.

Waarom het voertuig inspecteren voor de aanschaf?

 • Zekerheid omtrent de staat
 • Controle van het eigendomsbewijs
 • Uitgebreide fotoreportage
 • Geen verrassingen achteraf

Tijdens de inspectie voeren wij een identiteitscontrole uit om er zeker van te zijn dat het papierwerk en het VIN nummer aanwezig zijn. Daarnaast worden de technische aspecten van het voertuig gecontroleerd. Tijdens een proefrit wordt er beoordeeld of het voertuig aan de verwachtingen voldoet. Je ontvangt na de inspectie een foto rapportage zodat je een goed beeld krijgt van het gehele voertuig. Heb je specifieke vragen of wil je meer aandacht voor specifieke punten? Laat het ons weten, dan nemen wij dat mee tijdens de inspectie.

Ford F250 import uit Amerika

Stap 3: Import auto keuren voor NL kenteken bij RDW

Het voertuig wordt geïmporteerd met een Amerikaans eigendomsbewijs of eigendomscertificaat, ook wel Vehicle Title genoemd. Op deze title staan de gegevens van de vorige eigenaar en het voertuig zelf. Dit eigendomsbewijs is nodig voor de keuring voor het NL kenteken.

Voorbereiding voor keuring
Wij zijn bekend met de vereisten van de keuring en controleren je voertuig op de technische vereisten van de keuring. Wanneer het voertuig voldoet aan de eisen maken we een afspraak bij de RDW.

De keuring
Tijdens de keuring zal de keurmeester van de RDW een technische controle van het voertuig uitvoeren. Hierbij wordt gekeken naar dingen zoals de werking van de remmen, de ophanging, de uitlaat, de gordels enz.

Chassisnummer inslag
Amerikaanse voertuigen hebben in de meeste gevallen geen VIN nummer in het chassis staan. Dit is echter wel vereist voor het verkrijgen van een Nederlands kenteken. Wij laten tijdens de keuring bij de RDW tevens het chassisnummer inslaan.

Nederlands kenteken
Zodra het voertuig is goedgekeurd kunnen wij de Nederlandse kentekenplaten bestellen en monteren. Vanuit Amerika nu rijdend op de Nederlandse weg!

Wanneer op de achterbumper van het voertuig de standaard Nederlandse kentekenplaat niet past zal in de meeste gevallen een toestemming voor 18:2 kentekenplaten worden afgegeven. Dit zijn de kleine gele kenteken platen die je vaak op Amerikaanse auto’s ziet.

APK keuring
Wanneer het voertuig door de RDW wordt goedgekeurd wordt deze tevens APK goedgekeurd. Voor oldtimers is dit een 2 jaar geldige APK en voor overige voertuigen een 1 jaar geldige APK. Het is dus niet nodig om apart nog een APK keuring uit te voeren.

Keuring inspectie van Chevrolet Suburban uit 1973 geimporteerd uit California Amerika
Keuring RDW Lelystad testbaan voor auto's en pickups uit Amerika geimporteerd

Waarom auto of pickup importeren uit Amerika?

GROOT AANBOD

In tegestelling tot Nederland is er in Amerika een enorm aanbod van zowel klassieke als nieuwe auto's en bedrijfsvoertuigen.

Meer auto voor je geld

Mede door het enorme aanbod in zowel voertuigen als onderdelen is er veel keuze uit goed onderhouden en geupgrade voertuigen.

Geen roestproblemen

Wij importeren voornamelijk uit gebieden met een woestijnklimaat. Hierdoor heeft roest, ook bij klassiekers, vrijwel geen kans.

Ben jij klaar om je droomwagen te importeren uit de USA?

Wij gaan graag voor je opzoek naar je droomauto. Kom langs in onze nieuws garage voor verse koffie en we nemen graag de mogelijkheden met je door.

 • Alles onder 1 dak geregeld
 • Eigen inspecteurs in Amerika
 • Volledig transport geregeld
 • Indien gewenst ook LPG inbouw

Klantbeoordeling
Wist je dat onze klanten ons gemiddeld beoordelen met 4.8 / 5 sterren?

Ervaringen betrouwbaar Black8 Castricum

Wij staan voor je klaar om je droomauto te vinden!

Stuur ons een bericht en laat weten wat je zoekt. Wij gaan actief voor je opzoek naar een voertuig die aansluit bij je wensen.

  Wat onze klanten ervaren

  Veelgestelde vragen over het importeren van een auto uit de VS

  Ja, wij kunnen ieder voertuig voor aanschaf inspecteren

  Wanneer wij een voertuig hebben gevonden dat aansluit bij je wensen kunnen wij het voertuig voor aanschaf inspecteren. Het gehele import traject kan optioneel ook zonder inspectie uitgevoerd worden maar het is aanbevolen het voertuig te inspecteren voordat deze aangeschaft wordt.

  Inspecteurs
  Onze inspecteurs hebben jarenlange ervaring in het inspecteren van voertuigen. Zij zijn zelf ook liefhebbers van Amerikaanse auto’s en sleutelen zelf ook. Daardoor hebben zij een brede kennis die goed van pas komt tijdens de voertuig inspecties.

  Waar bestaat een inspectie uit?
  Wanneer wij een voertuig inspecteren gebeurd dit conform onderstaande punten.

  1. Identiteits controle, is het VIN nummer aanwezig en komt dit overeen met het VIN nummer op het identiteitsbewijs.
  2. Controle technische staat, wij controleren hoever mogelijk op locatie alle technische aspecten van het voertuig.
  3. Mankementen controle, wij controleren of er eventuele mankementen aanwezig zijn.
  4. Proefrit, door middel van een proefrit controleren wij of het voertuig aan de verwachtingen voldoet.
  5. Fotorapportage, wij maken een foto rapportage zodat je alles in detail terug kunt zien.
  6. Eventuele aanvullende wensen, wanneer je specifieke details van het voertuig beter in kaart wilt brengen kunnen wij dit meenemen tijdens de inspectie.
  Een goed beeld van het voertuig

  Het inspectierapport dat je ontvangt bestaat uit een fotorapportage, een samenvatting over de staat van het voertuig en een opsomming van eventuele mankamenten.